2010-07-21 16:55:06• hírek • Póti Orsolya

Csak a legolcsóbbat választjuk

Mint más területeket, úgy az ingatlanügynökségeket is érintik a gazdasági válság kedvezőtlen hatásai. A Lup ingatlan ügynökség munkatársai beszéltek portálunknak arról, hogy hogyan zajlanak napjainkban az ingatlan vásárlások, kinek mi a megfelelőbb.

2009-ben a hirtelen árcsökkenés miatt sokan fektették be pénzüket házba, 2010 elejétől viszont mindenki csak a legolcsóbb ingatlant keresi. A házak ára azóta nem növekedett sokat, mégis a legolcsóbb lakást nézi ki a vásárló. Az ügynökség a válság beállta óta egyre több lakáscserét tart számon, valamint egyre több pár költözik össze két szobás lakásba - így oszlik a bér és a költségek ára is.

A területválasztásban is jelenős változás figyelhető meg. Az elmúlt években legtöbben a központi részen vásároltak házat vagy lakást, a nagy forgalom elkerülése miatt, azonban idén egyre többen vásárolják meg, vagy bérlik ki a lakónegyedek legolcsóbb apartmanjait, garzonjait. A legolcsóbb lakás már 10.000 eurótól is beszerezhető, a legdrágább ára - amint mondani szoktuk - elérheti a csillagos eget. Azonban most már az sem kizárt, hogy  a városközpontban találjunk olcsó lakhelyet, hiszen egyre jobban megy az alkudás.

Vasile Lup, ingatlanügynök szerint nagy különbségek tapasztalhatók ezen a területen az elmúlt évekhez viszonyítva, de remélhetőleg szépen lassan minden helyreáll.


Sokan inkább a lakónegyedek apartmanjait vásárolják
Sokan inkább a lakónegyedek tömbházlakásait vásárolják


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: